Observació al castell del Catllar: crònica de la activitat Correo
Usar puntuación: / 2
MaloBueno 
Escrito por Vicente   
Viernes, 19 de Agosto de 2016 15:08

20:30h Amb gairebe 1,5h abans de l'activitat vaig arribar amb els trastos. No es per menys. Telelescopi amb camera, telescopi petit, maleta oculars, taula, ordinador, taula de mescles de so, projector, cables,...temps suficient per a que em donès temps per a tenir-ho tot enllestit. Aquesta vegada la sessio que organitzaba era la que menys companys venien. Sort de Lluis canals, just a les 21 sortia de Poboleda.

15 minuts abans de començar l'activitat ho tenia tot enllestit. No mo podia creure. Tot funcionant perfectament i projecto montes tenerife i perfecte. Just una mica abans va passar la iss que sempre o gairebe sempre ens dona aquella nota d'humor pero que nomes vaig poder ensenyar a les 4 persones que m'acompanyaben en aquell moment: els del ajuntament.

Un cop arribat Lluis i amb la terrassa plena de gom a gom vaig començar amb l'explicació. Un powerpoint sobre jupiter, saturn, lluna i mart que vaig fer servir a les escoles el passat maig-juny, pero afegint astrofotografia com a tema per explicar. I com no: les jornades astronòmiques i el trailer del documental. A partir d'aqui les observacions. Tothom tenia ganes de veure. Vaig ensenyar trossets de lluna per el projector. Pero esta clar que el que volien els assistents era mirar a traves del ocular. Aixi que poso els oculars i vinga: a observar!

 

Lluna i saturn i per als mes pacients M13, albireo i Mizar. Uned coles interminables i 3 telescopis. El del lluis i el visac i el mak de 102 sobre skyadventurer. A quarts d'una de la matinada vam recollir i just abans de que lluis marxes nos van fer entrega d'un xec de 300€ per l'associació. Tot un detall. Vaig demanar que el meu amic David Rolan realitzes un reportatge fotografic ja que me van avisar de que vindrien mes de 100 persones. Superades ampliament amb una nit estupenda. Per mi, acostumat a fer xarrades a canalla orientades de manera infantil, va ser tot una experiència fer la xarrada per nens i nenes de 2 a 90 anys. Em quedo amb l'anècdota dels eclipsis totals de sol.

 Vam trobar a faltar més companys, pero lo dit, va anar molt be i amb ganes de tornar a repetirla. 

 Crònica per Carlos Uriarte