Xerrada de Ramón Naves Correo
Usar puntuación: / 2
MaloBueno 
Escrito por Jaume Oliver Puigdomènech   
Martes, 17 de Noviembre de 2009 20:14

El dia 7 de novembre de 2009 a la sala central de la biblioteca “Xavier Amorós”de Reus, antic escorxador modernista, acollia la presentació del treball de recerca que realitza Ramón Naves.
L’acte ha estat organitzat per l’Associació Astronòmica del Torroja del Priorat amb la col•laboració de la Biblioteca “Xavier Amorós”.Ramón en plena charla

La sala acollia unes vint-i-cinc persones interessades pel contingut de la presentació de la captació de petits objectes del sistema solar, com cometes de magnitud 19 i 20, petits cossos del cinturó d’asteroides o petits pedruscalls que deriven de la seva òrbita.No va faltar la presentació del funcionament dels programes per a la seva recerca i captura, ni el tractament de les imatges per ressaltar els objectes de recerca. Aquest treball d’investigació el porta a estar en contacte amb centres de recollida de dades per confirmar si els objectes que observa segueixen o bé modifiquen les constants, tant de les seves òrbites, com de la seva magnitud.

Taules, llistats, números, gràfiques, corbes, programes diversos de tractament de les imatges anaven succeint-se. Ramón Naves és molt minuciós a l’hora de fer el seu treball. La seva constància l’ha portat a fer una bona contribució a la recerca i investigació amateur.

el meteorito

 los asistentes

Tampoc va faltar el serial de corbes de llum d’estrelles que són orbitades per possibles exoplanetes. Tema que està en el punt de mira de molts astrònoms amateurs, gràcies als mitjans que estan al seu abast. En acabar els precs i preguntes, un meteorit, provinent de Sudamèrica, amaní el final de la sessió passant de mà en mà. El seu valor exòtic ho valia en pes. Una captura feta realitat.