info@astrotorroja.es

Sortida oficial 18 de juliol de 2020

L´associació de les comarques de Tarragona

Sortida oficial 18 de juliol de 2020

Una altra nit més gaudint a Torroja de Priorat en grup, unes 14 persones, i a més acompanyats d’un cel que ha estat impecable amb una nitidesa de 21,30 al zenit i sense cap tipus de núvol. La temperatura agradable sobre els 20º i la humitat arribo a 95% però no molest perquè el punt de rosada era alt també.

En visual gaudim del dobson 200 manual i d’un newton 135 motoritzat. Comencem la nit amb el cometa C / 2020 F3 NEOWISE que ens deixo a molts impactats ja que era el nostre primer cometa a simple vista i tot i estar a baixa altitud es va poder veure com abastava uns 10º de camp la cola. En la nit es van observar els 4 planetes (Saturn, Jupiter, Mart i Venus més tard) i dins de les galàxies les de l’Óssa Major (M51, M101, M82 i M82) i la nostra estimada galàxia de Andromeda que ja llueix a una bona altitud separant els seus dos galàxies satèl·lits i les nebuloses planetàries M27 i M57 i alguna més …. també el doble cúmul de Perseu i com no tot el que ens dóna la via làctia en Sagitari i Scorpio (cúmuls, M8, M20, M16 i M17) …., en fi una nit per gaudir de visual.
En astrofotografia planetària es va poder gaudir de Saturn i Júpiter amb una bona estabilitat atmosfèrica.

Les dues primeres hores des de la desaparició de el Sol, el protagonista va ser el cometa C/2020 F3 (NEOWISE) que va poder ser contemplat i fotografiat a nivell paisatgístic i mitjançant el telescopi.
En cel profund, alguns van aprofitar les últimes hores de l’any per fotografiar M8 i M20, mentres que uns altres ja han començat amb el Cigne, tant en camp gran com en la nord-amèrica i els vels, i uns altres s’atreveixen a fotografiar M31 i el seu esplendor. I com no mai falta el qual té petits problemes tècnics de programari o equips, que seriem sense aquests petits problemes jajajaj ……. El que fa la passió per l’astronomia.

Bé, una nit perfecta acompanyada pel cometa que molts no oblidaran per ser el primer i com sempre envoltats d’aficionats que gaudeixen i tenen temps per mirar la volta del cel a la nit i observar-la.

Ens veiem a la següent a Torroja !!!!

Tags:

Català简体中文EnglishFrançaisItalianoPortuguêsEspañol