info@astrotorroja.es

Sortida oficial 13 de juny de 2020

L´associació de les comarques de Tarragona

Sortida oficial 13 de juny de 2020

El passat 13 de juny vam gaudir d’una nit molt ben compartida. I raó no ens falta, ens vam aplegar 14 persones al Poliesportiu de Torroja i vam gaudir dels telescopis dels socis. Alguns dels companys van estrenar els seus equips després d’un llarg confinament. I respectant les distàncies i complint amb la normativa de la fase 3 es va poder complir amb el propòsit d’una bona vetllada.

Els principals objectes de cel es van centrar en les constel·lacions de Escorpí i Sagitari. Vam gaudir plenament d’uns telescopis de 8″ i 12″, alguns SC i d’altres Dobson. Molts dels companys també van aprofitar amb les seves càmeres per realitzar fotografies a diferents llocs del cel.

La nit va començar a les 23:17 i va acabar a les 4:14 del diumenge, per la qual cosa ens indica la proximitat del solstici d’estiu. I amb una molt bona temperatura no calia abrigar-se gaire, ja que no vam baixar dels 13 graus. Els planetes Jupiter i Saturn ens van saludar sobre la 1h i a les 3 va sortir la lluna a un 39% de minvant.

La qualitat del cel va ser excel·lent, tenint present que no disposàvem de mesurador de la qualitat del fons del cel (SQM) es va suposar que sobre el cenit tindrien 21.21

Tags: , ,

Català简体中文EnglishFrançaisItalianoPortuguêsEspañol